Kategoriat
Retkeilyauto

10 päivän Lofoottien retkeiluautomatkan budjetti ja kustannukset

Kustannuslaskelmassa on otettu huomioon kaikki kustannukset 2 henkilön 10 päivän retkeilyautoreissulta.

Reitti: Vantaa – Ylöjärvi (retkeilyauton nouto) – Kalajoen hiekkasärkät – Kilpisjärvi – Å i Lofoten – Kilpisjärvi – Muonio – Kiuruvesi – Ylöjärvi (auton palautus) – Vantaa. Kilometrejä kertyi 3 956 km.

Osa-alueKustannus
Retkeilyauton vuokraus ja lisäkilometrit1 444,00 €
Polttoaine442,45 €
Leirintäalueet ja huoltokäynnit79,00 €
Ravintolaruoka162,98 €
Ruoka233,01 €
Majoitus0,00 €
Muut150,34 €
Yhteensä2 511,78 €

Retkeilyauton vuokraus ja lisäkilometrit = Retkiauton vuokraus 10 päivälle (1240 €) sekä pitkästä reissusta aiheutuneet lisäkilometrit (204 €, kilometriylitys 680 km). Kilometrejä sisältyi 2000 km / viikko. Retkeilyauto oli käytännössä aivan uusi (1700 km ajettu 2020-mallia) ja hyvin varusteltu automaatti. Alla vielä tarkempi analyysi.

Polttoaine = henkilöauton bensiinit Vantaa-Ylöjärvi sekä paluu, Ylöjärveltä retkeilyautolla Lofooteille ja takaisin ja sen kuluttama diesel. Kilometrejä kertyi 3 956 km.

Leirintäalueet ja huoltokäynnit = 1 yö leirintäalueella sekä sauna ja 2 erillistä huoltokäyntiä, jossa toisessa otettiin myös suihkut.

Ravintolaruoka = 2 lounasbuffettia Suomessa, kerran Norjassa pizzalla, ravintola Rovaniemen Santa Claus Villagessa ja kerran Hesburger.

Ruoka = Kaikki kaupasta ostettu ruoka ja juomat (mukana oli lisäksi kotoa otettuja ruokatarpeita sekä olutta ja lonkeroa).

Majoitukset = Kaikki yöt nukuttiin yhtä telttayötä lukuunottamassa retkeilyautossa eli majoituskustannuksia ei ole erikseen vaan ne sisältyvät auton vuokraan.

Muut = Muut kulut kuten Viikinkimuseo, lautta vaeltamaan, parkkimaksu vaellusreissun ajalta, pikkuherkut jne. Ei sisällä ennen reissua tehtyjä varustehankintoja.

Analyysi ja yhteenveto 10 päivän reissusta

  • Kustannus koko reissusta oli 1 255,89 € / henkilö eli 139,54 € / hlö / yö. Käytännössähän tämä summa on etelänreissun hintainen.
  • Hintaa nostaa se, että auto oli käytännössä ajamaton ja käynnissä oli heinäkuun kesäsesonki, jolloin hinnat ovat merkittävästi normaalia korkeampia.
  • Toisaalta voidaan ajatella, että tuolla 139,54 € / hlö / yö saa hyvän hotellihuoneen, mutta meidän tapauksessa se sisälsi myös kaikki kustannukset, matkat, majoitukset ja ruuat. Toki teimme suurimman osan ruuista itse.
  • Olisimme myös voineet valita halvemman ajoneuvon, jos olisimme olleet aiemmin varaamassa kulkuneuvoa ja olisi ollut enemmän saatavuutta.

Kustannuksista huolimatta reissu oli aivan upea, joten rahallinen menetyksen korvaa aivan upeat kokemukset, muistot sekä vaatimattomat 1700 kuvaa ja videota.

Polttoaineen ja matkan yhteenveto

Retkeilyauton kilometrit3 537 km
Henkilöauton kilometrit (Vantaa – Ylöjärvi ja takaisin)419 km
Kilometrejä yhteensä3 956 km
Polttoainekustannus € / km0,11 €

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *